MILJÖ

Sedan 2010 är Mössebergs Kurort en Svanenmärkt anläggning. Detta är vi mycket stolta över och vi vill passa på att tacka dig för att du valt att bo hos oss. Ditt val betyder att du stödjer vårt arbete mot att bli en mer och mer miljösmart hotell-, spa- och konferensanläggning. Svanenmärkningen innebär att vi har ett aktivt miljöarbete där vi kontinuerligt dokumenterar vår användning av energi, vatten, städprodukter, förbrukningsartiklar och vårt brännbara avfall. Varje år sätter vi upp nya miljömål för att minska vår resursförbrukning och miljöpåverkan. Detta innebär bl.a. att vi har förnyelsebar el, källsorterar, använder miljömärkta produkter i största möjliga utsträckning både till tvätt, städning, disk, hygienartiklar, mjukpapper och inredning.

Vi är miljöcertifierade av Svanen
Vi är miljöcertifierade av Svanen

På vår Spa-anläggning använder vi ett ekologiskt hudvårdsmärke kallat Maria Åkerberg, vilket är svensktillverkat med naturliga ingredienser som vårdar människa och hud, och som konferensgäst använder du miljömärkta anteckningsblock, whiteboardpennor och blädderblock.    

I vår restaurang kanske du upptäckt att vi inte använder några engångsartiklar och att vi har ett ökande utbud av närproducerade, ekologiska och rättvisemärkta varor. Som gäst hos oss kan du självklart bidra i vårt gemensamma ansvar för en renare miljö bl.a. genom att använda din handduk och badrock en extra dag, källsortera plastmuggar, lämna dina tomma batterier i receptionen och släcka lampor och tv när du inte är på rummet.

Vi är med i ”Smaka på Västsverige” som har huvudfokus att alltid så långt det är möjligt samarbeta med lokala leverantörer och producenter.    

Tack igen för att du valt att bo hos oss och därmed göra en insats för miljön!

Till toppen på sidan